Klasser

OFFISIELLE KLASSER:

AG (klasse 1,2 og 3)
Hopp (klasse 1,2 og 3)

UOFFISIELLE KLASSER:

Åpen – Åpent for alle hunder (bortsett fra senior) og består av agility- og hoppkvalifisering til finalen på lørdag.

Senior – Kun hunder som er 7 år eller eldre kan delta i denne klassen. Meldes hunden på som senior gjelder dette for hele uken. Man kan ikke delta i både senior og offisielle klasser.

Junior – Kun for førerer mellom 8-16 år (hunden kan være en klasse 3 hund da det er fører som er junior. Ekvipasjen går sist i klasse 1).

 

STØRRELSER
Det konkurrerers i 3 forskjellige størrelser (skulderhøyde):

Small – Opptil 34,99 cm
Medium – 35 – 42,99 cm
Large – 43 cm og oppover

KVALIFISERING TIL FINALEN
For å kvalifisere seg til finalen skal hunden ha minst 3 tellende resultat i de 5 åpne klassene. De 3 tellende resultatene skal være fordelt med 1 i Åpen Hopp og 2 i Åpen Agility. Med tellende resultat menes gjennomførte løp – altså ikke diskvalifikasjon.

Hunden tildeles poeng i forhold til plassering i den gjennomførte klasse. Det vil si:
1. plass = 1 poeng
10. plass =10 poeng
25. plass = 25 poeng osv.
Alle tellende resultater konverteres til poeng.
Diskvalifikasjon = 100 poeng
Ikke Møtt = 150 poeng.

Ved mer enn 3 tellende løp, er det kun det beste Åpen Hopp løpet- og de to beste agility resultatene som teller til den endelige finalekvalifikasjonen.

Lørdag – AG
Søndag – Hopp
 Mandag – AG
Onsdag – Hopp
Torsdag – AG
Fredag – AG (finale)

FINALEN
Det avvikles en finale for store hunder, en for mellom hunder og en for små hunder. Deltagerantallet i finaleløpet fastsettes som 15% av det gjennomsnittlige antall deltagere i de 5 åpne klasser i hver av de 3 størrelsene. Men maksimalt 25 store hunder,15 mellom og 15 små hunder. Hundene som er kvalifiserte er de hunder med laveste totale poengsum i de 3 tellende løp i de åpne klassene.

Selve finalen avvikles et løp på en agilitybane. Poeng opptjent i ukens løp tas ikke med i finalen, og er kun avgjørende for startrekkefølgen. Den hunden med færrest poeng i de 3 tellende løp starter sist.